Красимир Каракачанов: ПП-ДБ и ГЕРБ целят да прокарат Истанбулската конвенция

Красимир Каракачанов: ПП-ДБ и ГЕРБ целят да прокарат Истанбулската конвенция
A A+ A++ A

Виждаме по кои основни приоритети се договарят ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ от друга – това е закон за контрол на главния прокурор. Целта е прокуратурата да бъде овладяна, за да бъде инструмент на тази ултралиберална политика, която се налага в България и в Европа. И втората им цел е промяна в Закона за домашното насилие, която се прави, за да се заобиколи Конституционния съд и Истанбулската конвенция да бъде прекарана през „задния двор“.

Това заяви почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов в „Денят започва“ по БНТ.

Той посочи, че и самото наименование на Истанбулската конвенция е привидно под претекста „за защита на жените от насилие“. Само че чрез нея се прави опит за прокарване на тезите как полът не бил биологично състояние, а въпрос на лично желание.

Другото възмутително в проекта за промяна в този закон е, че се иска да бъде създаден национален съвет, който ще е под шапката на държавните органи, но болшинството му членове ще са добре познатите ЛГБТ+ НПО-та, които ще решават каква да е държавната политика, даде пример Каракачанов. Това ще са разни НПО-та, които никой не ги е избирал, финансират се отвън и не се отчитат навън, а ще са ментори на обществото и да раздават моралните присъди – това не е нормално, възмути се той.

Домашното насилие е проблем, но не се говори от „политическа коректност“, че основно е проблем в онази маргинализирана общност, в която хората живеят в гета, не ходят на училище и не могат да говорят български, заяви още той. Но когато се прави опит държавата да влезе в тези гета, за да име ред, същите НПО-та скачат, посочи Каракачанов.

Натискът за приемане идва от няколко партньорски посолства, които сега са много активни в провеждането на ултралибералната политика, каза още почетният председател на ВМРО.

Сега ще има правителство заради външния натиск и той не е заради Истанбулската конвекция, а заради войната между Русия и Украйна, категоричен е Красимир Каракачанов.

Има външни фактори, които натискат ГЕРБ и ПП-ДБ да направят коалиция

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че който се коалира с ГЕРБ, става жертва на цяла поредица от интриги и проблеми. И понася имиджови и електорални щети.

Но парламентът се избира, за да излъчи правителство. 35% от избирателите гласуваха да има този парламент, а останалите 65% или гласуваха „Не подкрепям никого“, или не гласуваха. Въпреки това този парламент по Конституция е легитимен. Неговата задача е да избере правителство, а не да си прави тънки сметки, каза Каракачанов.

През 2017 г. „Обединени патриоти“ бяхме в същата дилема – дали да вкараме страната в тази криза, която наблюдаваме две години, или да седнем с първата политическа сила ГЕРБ да направим коалиционно споразумение, да набележим приоритетите и да се опитаме да вкараме държавата в една стабилна ситуация. Политиците би следвало да се водят от интересите на държавата, а не от личните си егоистични цели, добави той.

Специфичното, по думите му, в прегръдката с ГЕРБ е, че се подписва програма, след което започва игра тази програма да не бъде изпълнена. И да се подменя дневният ред на коалицията. Но сега ситуацията е различна. Има външни фактори, които натискат ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ да направят коалиция.

#Каракачанов #Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"