Имигрантите в Белгия ще трябва писмено да декларират, че ще се интегрират

Имигрантите в Белгия ще трябва писмено да декларират, че ще се интегрират
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Лицата, които искат да се заселят в Белгия от държави извън Европейския съюз ще бъдат задължени писмено да обещават, че ще се интегрират или искането им за достъп до страната ще бъде отказвано. Това предвижда законопроект, одобрен от белгийското правителство в сряда, предаде POLITICO.

Ако предложението бъде одобрено и от парламента, новопристигащите в Белгия, които искат да останат за повече от три месеца, ще трябва да подписват декларация, в която заявяват намерението си да положат "достатъчно усилия" да научат езика и да се запознаят с начина на живот на приемащите ги общество.

Съответно ако на по-късен етап властите преценят, че имигрантите не се стараят достатъчно, може правата им на пребиваване да бъдат отнети. В оценката на имигрантите ще се взема предвид как те са трудово устроени, колко усилия полагат да научат езика, както и до каква степен участват в общностни дейности.

Ако лицата получат позитивна оценка за старанието си, това може да повлияе и на удължаването на техните разрешителни за пребиваване.

В своеобразната клетва също се иска от подписващите се да направят всичко възможно да предотвратят или да съобщят информацията на властите, ако узнаят за предстоящо терористично нападение.

Подписалите такава декларация ще бъдат оценявани с години, коментират от правителството и аргументират решението си с факта, че много от новодошлите в Белгия идват от държави с различни културни особености.

 

#Белгия #имигранти #декларация #пребиваване #език

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници