208 млн. лв. отпуска кабинетът за жп пътища

208 млн. лв. отпуска кабинетът за жп пътища
БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъдат осигурени допълнително 208 млн. лв. на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията реши правителството на редовното си заседание в сряда. Средствата са за сметка на централния бюджет и ще бъдат използвани за завършване на важни железопътни проекти.

Отпуснатото финансиране ще позволи да бъдат приключени 10 важни железопътни проекта, в рамките на допустимите срокове по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Сред тях са трите основни жп направления, които се изпълняват по оперативната програма, Септември – Пловдив, Пловдив – Бургас и Първомай – Свиленград.

Средствата се предоставят като временна безлихвена финансова помощ, подлежаща на възстановяване на Национална компания „Железопътна инфраструктура” в качеството й на бенефициент по ОП „Транспорт” 2007-2013 г., обясниха от МС.

С друго свое решение правителството одобри да бъде предоставен терен на Столична община за изграждане на естакада на бул. „Пейо Яворов”.

Кабинетът прехвърли безвъзмездно на Столична община правото на собственост върху държавен терен от 669 кв. м. Той е необходим за изграждането на естакада над ул. „Атанас Дуков“, за да се улесни преминаването на трафика по бул. „Пейо Яворов“ в посока бул. „Черни връх“.

Правителството предостави на Столична община и шестия етаж от сградата на бул. „Васил Левски“№2. Офисите ще се ползват за административните нужди на отдел „Общински приходи“ в район Лозенец.





#железопътни проекти #Столична община #естакада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници