Derniere Heure: Белгийската полиция разпитва таксиметровия шофьор, докарал терористите на летището

Derniere Heure: Белгийската полиция разпитва таксиметровия шофьор, докарал терористите на летището
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Част от терористите, които извършиха във вторник атентат на брюкселското летище „Завентем“, са пристигнали с такси, предаде Dernière Heure.

Шофьорът на таксито е подал сигнал, след като е видял снимките на тримата заподозрени и призива на полицията за информация с цел идентифицирането им. Въпреки че на кадрите се виждат три сака, шофьорът си е спомнил, че количеството на пренасяните от клиентите му чанти е бил по-голям.

Именно тази информация е накарала полицията да претърси отново аерогарата, в резултат на което е открита третата бомба, която не е била взривена по време на атаката.

Освен това таксиметровият шофьор е дал адреса, от който е бил извикан. Така във вторник следобед е била извършена операцията в Схарбек, по време на която бяха открити химически вещества и взривно устройство с пирони. Предполага се, че те не са били взети от терористите, тъй като таксиджията е отказал да качи в колата си повече чанти поради липсата на място.

Освен таксито следствието е установило наличието на още две коли и на още няколко групи предполагаеми терористи. Съобщава се за „Рено Клио“ и черно „Ауди“ S4, собственост на 22-годишен гражданин на Люксембург, който миналата година е попаднал в полезрението на службата за държавна сигурност по подозрение в тероризъм.

#терористи #летище #аерогара #такси #Брюксел #атентат #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници