Открита е поредна бомба на летището в Брюксел

Открита е поредна бомба на летището в Брюксел
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Откриха нова бомба на летището в Брюксел, съобщи агенция „Белга”, позовавайки се на източник на полицията. Според агенцията мястото е отцепено отново. Пристигнали са екипи от сапьори. Серия от атентати разтърси тази сутрин Брюксел, парализирайки живота в столицата на Белгия и Европа. Две бомби бяха взривени на летище „Завентем“ край гишетата за регистрация на американската авиокомпания American Airlines. 

Според медиите десните ръце на терористите най-вероятно са били свободни, за да активират взривните устройства. "Антитерористични операции и обиски се извършват из цяла Белгия, но е важно да не разкриваме точните места", обяви федералният прокурор Фредерик Ван Льов.

Според него все още е рано да се говори за връзка между атентатите в Париж и тези в Брюксел. Отговорност за атентатите пое "Ислямска държава". Взривовете станаха буквално няколко дни след залавянето на извършителя на кървавата баня в Париж на 13 ноември 2015 г. Салах Абделслам.

След атентатите животът в белгийската столица буквално спря. Движението на градския транспорт и на метрото бе преустановено. Затворени бяха музеи, училища и детски градини. По улиците на града има засилени полицейски патрули и военни. Кралското семейство - символ на единството на Белгия - бе евакуирано.

 

#Белгия #атентати #бомба #летище #терор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници