Петролният министър на Кадафи намерен мъртъв в река Дунав

Петролният министър на Кадафи намерен мъртъв в река Дунав
Шукри Ганем бе министър-председател и министър на петрола на Либия от 2003 до 2006 г. и председател на либийската държавна петролна компания от 2006 до 2011 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър на нефтодобивната промишленост на Либия, Шукри Ганем, е бил намерен мъртъв в река Дунав в района на австрийската столица Виена.

Трупът на 69-годишния бивш приближен на лидера Муамар Кадафи е открит в реката от случаен минувач около 8:40 часа местно време, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

Според полицията няма открити върху тялото признаци на насилие. Малко преди да бъде отквир мъртъв, Шукри Ганем излязъл сутринта в „обикновено ежедневно облекло". У него обаче не са намерени никакви документи за самоличност, а само картичка с името на компанията, за която работел.

Шукри Ганем е работел като консултант в изгнание в компания във Виена.

Няма да има следи от насилие, ако някой го е бутнал. Но също е възможно да му е станало зле и да е паднал във водата," добави говорителят, цитиран от „Асошиейтед прес".

Предстои да бъде извършена аутопсия, за да се изяснят причините за смъртта на Ганем.

Експертът по исляма Амер ал Баяти обаче заявил пред австрийската агенция АПА, че според близки на Шукри Ганем, той получил инфаркт и бил намерен мъртъв в апартамента му.

Някогашният приближен на Кадафи и шеф на либийската държавна петролна компания скъсва с диктатора през май 2011 г. и отива да живее във Виена - град, който познава добре, тъй като често го е посещавал за срещите на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Жилището му е близо до сградата на ООН във Виена, на брега на Дунав, недалеч от мястото, където било открито тялото му. Според АПА двете му дъщери имат австрийско гражданство. Полицията съобщи, че Ганем имал и офис във Виена.

Шукри Ганем бе министър-председател и министър на петрола на Либия от 2003 до 2006 г. и председател на либийската държавна петролна компания от 2006 до 2011 г.

#Шукри Ганем #Муамар Кадафи #Либия #министър #петрол #ОПЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници