”Мудис” се закани на британския рейтинг при евентуален Brexit

”Мудис” се закани на британския рейтинг при евентуален Brexit
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

"Мудис" заяви, че вижда ясно изразени рискове в низходяща посока, ако Великобритания гласува да напусне Европейския съюз на референдума през юни.

Агенцията предупреди, че това ще направи страната по-уязвима за понижение на кредитния ѝ дългов рейтинг, съобщи БНР.

Опасенията на "Мудис" идват заедно с доклад на консултантската компания Oxford Economics, която оценява, че британската икономика може да се сви с близо 4 процентни пункта, ако властите в Лондон ограничат вътрешната миграция след евентуално напускане на Съюза.

Премиерът Дейвид Камерън поиска нееднократно от британците да подкрепят продължаването на членството в блока на предстоящия референдум, но както общественото мнение, така и мненията в самата управляваща Консервативна партия остават дълбоко разделени само три месеца преди вота.

Понастоящем дългосрочният кредитен рейтинг на Великобритания, определян от "Мудис" е с една степен под топ "ААА" рейтинга със стабилна перспектива, но агенцията предупреди, че гласуване за напускане на ЕС може да доведе до негативна перспектива с възможност за негово понижение в бъдеще.

"Това е така, тъй като ние вярваме, че един вот Brexit ще доведе до повишена несигурност, която ще се прояви в по-слаб и по-скромен икономически растеж в Обединеното кралство в средносрочен план", отбелязва "Мудис" в свой анализ за инвеститорите.

 

#Мудис #кредитна агенция #рейтинг #Brexit #Великобритания #Обединено кралство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници