Полицаи излязоха на протест и в София

Полицаи излязоха на протест и в София
БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден протест на полицаи в София. След като не се разбраха с ръководството на МВР за промените в социалния пакет на служителите недоволните излязоха на улицата, но с нова инициатива - да обяснят на хората идеите си, съобщава БНР.

Десетки служители на МВР са пред парламента и раздават на гражданите листовки, с които обясняват защо протестират. Действията на Синдикалната федерация на служителите в министерството са поредните от протестите в МВР, породени от проекта за промени в закона за министерството, който трябва да бъде разгледан от депутатите. В брошурите подробно се обяснява и защо дейността на министерството ще стане некачествена в резултат на промените.

Борис Разшелков от синдикалната федерация на служителите обясни, че полицаите са готови на безсрочни протестни действия, ако парламентът не отхвърли предложението: "Целта на нашите протести и нашата съпротива срещу масово посоченото, че, на практика единственото, заради което протестираме това са били някакви социални придобивки, всъщност не е истина. Системата на МВР ще остане без качествени служители, а това означава рухване на сигурността като цяло."

Според служителите реформата не само няма да намали, а напротив, ще увеличи администрацията в МВР, а оттам ще са нужни и повече средства за нейната издръжка. Полицаите са категорично против и назначаването на неквалифиирани лица да пазят държавната граница и стратегически обекти.

#полицаи #протест #София #МВР #синдикати #реформи #граница #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници