Левски най-накрая пречупи Пирин от третия път

Левски най-накрая пречупи Пирин от третия път
A A+ A++ A

За първи път през сезона Левски отбеляза три гола в един мач и от третия опит най-накрая успя да подчини Пирин, сразявайки „орлетата“ на стадион „Георги Аспарухов“ с 3:1. „Сините“ за първи път разпечатаха вратата на този съперник (и вече са се разписвали срещу всички отбори в А група) и за първи път не записаха поражение, след като се оказаха догонващи в резултата.

Стилиян Николов даде ранен аванс на Пирин още в 11-ата минута, но този път „сините“ не позволиха да се стигне до изненадващ резултат срещу благоевградчани, които преди това бяха записали равенство 0:0 на „Герена“ и победа 1:0 на „Христо Ботев“.

Мигел Бедоя в 31-ата минута с добавка изравни резултата, а Венцислав Христов с втория си гол (във втори пореден мач) с екипа на „сините“ обърна за 2:1 с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар.

В 84-ата Франсис Нар с техничен изстрел в наказателното поле отбеляза първия си гол за Левски и фиксира крайното 3:1. Така Левски съкрати изоставането си от Лудогорец на 12 точки и засега е еднолично на второ място с 39 пункта, като Берое е с 36 и мач по-малко.

Пирин с 16 точки остава на спасителното осмо място само заради отбелязания гол на чужд терен срещу Монтана, като иначе играчите на Емил Велев имат същия актив, но засега са девети.

#Левски #Пирин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници