Кои са рентабилните решения за спестяване на енергия и за оползотворяване на отпадъци?

Кои са рентабилните решения за спестяване на енергия и за оползотворяване на отпадъци?
A A+ A++ A

В периода 5-7 април ще се проведат изложенията и конференциите 

ЕЕ и ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране).

“Събитията ще бъдат място за представяне на нови решения и делови контакти“ – анонсират организаторите от Виа Експо. „Индустрията ни и общините ни се нуждаят от екологични и рентабилни технологии – целта ни е да покажем, че те стават все по-достъпни, и да популяризираме ползите от тяхното внедряване“ – допълват те.

Изложители и лектори от 16 държави ще вземат участие в изявата.

Конференциите – какво мислят част от лекторите?

„Тук в Югоизточна Европа има все още много работа в областта на отпадъците, но също така и огромен потенциал.“ – споделя Надин Де Грийф, Европейска федерация за управление на отпадъци и опазване на околната среда.

Посланието на Оливър Льобел от белгийската асоциация за изолации PU Europe е, че трябва да се строят устойчиви на бъдещето сгради.

В конференцията ще се включат и лектори от Министерство на икономиката, Министерство на околната среда и водите, Европейска комисия, Камара на архитектите в България и др.

Ще се дискутират теми като европейско и национално законодателство, оползотворяване на геотермална енергия, пасивни сгради, централизирано отопление. Интерес ще предизвика темата за интелигентните транспортни системи и за финансиране на проекти за интелигентни градове.

Програми:  EE и ВЕ       Smart Cities     Save the Planet

Регистрация за слушатели

Изложенията: оборудване и технологии на водещи производители и вносители

Посетителите на ЕЕ и ВЕ ще видят иновативни изолации, решения за индустриална когенерация, инсталации за производство на биоенергия.

Участниците в Save the Planet анонсират, че ще представят ефективни системи за третиране, рециклиране и оползотворяване на пластмасови, био-, строителни и твърди битови отпадъци.

За първи път в рамките на Smart Cities ще бъде демонстрирана виртуална обсерватория за енергия и околна среда. Интерес ще предизвикат и системи за сградна автоматизация, които намаляват значително разходите за енергия и повишават комфорта.

Регистрация за посетители         Брошура

Организатор: www.viaexpo.com

#viaexpo #конференция #енергийна ефективност #възобновяема енергия #интелигентни градове #управление на отпадъци и рециклиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници