Мирните преговори за Сирия ще продължат на 9 март

Мирните преговори за Сирия ще продължат на 9 март
БГНЕС
A A+ A++ A

Мирните преговори за прекратяването на гражданския и конфликт и началото на политически преход в Сирия ще продължат на 9 март. Това заяви пратеникът на ООН в близкоизточната страна Стафан Де Мистура, който организира дискусиите между правителството на президента Башар Асад и опозиционния Комитет за преговори.

Новото насрочване означава отлагане с 2 дни в сравнение с последните планове на Де Мистура. В минутите преди прекратяването на огъня между силите на Асад и бунтовниците, което влезе в сила в полунощ миналата събота, Де Мистура обяви, че същинските преговори ще продължат на 7 март.

Вътрешните мирни преговори за Сирия ще продължат в следобеда на 9 март”, гласи комюнике на кабинета му, цитирано от АФП. Двудневното забавяне от първоначалните планове цели „да позволи адекватно време за разрешаване на логистични и практически въпроси.”

Сирийските мирни преговори под егидата на ООН започнаха в началото на тази година, но не успяха да стигнат до преки разговори между пратениците на Асад и опозицията. Този месец в рамките на Международната група за подкрепа на Сирия беше договорено прекратяване на огъня на 27 февруари. Това беше необходимото условие за продължаване на същинските преговори в Женева

#Сирия #мирни преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници