Стотици изпратиха Хачо Бояджиев

Стотици изпратиха Хачо Бояджиев
Стефан Данаилов, Тончо Токмакчиев и Богдана Карадочева бяха сред мнозината дошли да се простят с големия български режисьор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На поклонение в зала „Света София“ близки, приятели и колеги си взеха последно сбогом с големия телевизионен режисьор академик Хачо Бояджиев.

Пред сградата на Народното събрание, където се помещава и зала „Света София“, имаше множество хора доста преди 11 часа, когато бе обявено и поклонението, предаде БГНЕС.

„Контактът ми с Хачо датира от 70-те години. Това, което ще запомня от Хачо, е неговата енергия. Активен, непрекъснато говорейки. Невероятно изискващ, максималист. Винаги имаше гаранция, че това, което прави Хачо, е добро и интересно. За последно се видяхме на 2 март. Тогава споделихме как са ни здравословните състояния, но ето какво се случи най-неочаквано“, сподели актьорът и бивш министър на културата Стефан Данаилов.

„Аз губя един голям приятел. София губи една от интересните си личности. Той беше навсякъде, готов да помогне на всеки“, добави той.

„Голям бохем, страхотно чувство за хумор, творец, с много идеи, желания за работа. С много добро око за телевизията. Голяма личност. Много научих от него, от работата и съветите, които ми е давал. Всеки можеше да си поговори с него. Това е животът, едно поколение си отива, идва друго и така“, каза актьорът Тончо Токмакчиев.

„Голямо парче от живота ми си отива с Хачо Бояджиев. Той познаваше абсолютно всички хора, с които работеше, по име“, заяви пък оперативният директор на БНТ Константин Каменаров.

Шоуменът Иван Тенев, познат с прякора Агент Тенев, сподели, че „губи голям приятел, истински бохем“.

#Стефан Данаилов #поклонение #Хачо Бояджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници