ЕС се притеснява за Юлия Тимошенко

ЕС се притеснява за Юлия Тимошенко
По-рано през седмицата от офиса на украинския омбудсман потвърдиха, че Тимошенко е „подлагана на физическо насилие“ при прехвърлянето й от ареста в болницата на 20 април. Снимка: twylah.com
A A+ A++ A

Европейският съюз изрази силно безпокойство от положението на бившия украински премиер Юлия Тимошенко, която е подложена на физическо насилие и освен това води гладна стачка.

Върховният представител на ЕС по външната политика Катрин Аштън призова властите в Киев да позволят на европейския посланик да се срещне с Тимошенко в затвора „в знак на тяхната политическа воля да изяснят ситуацията“, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Аштън е „дълбоко загрижена за ситуацията на Юлия Тимошенко – бившата министър-председателка на Украйна“, обяви днес говорителят й в комюнике.

По-рано през седмицата от офиса на украинския омбудсман потвърдиха, че Тимошенко е „подлагана на физическо насилие“ при прехвърлянето й от ареста в болницата на 20 април.

„Върховният представител е сериозно обезпокоена от решението на г-жа Тимошенко да започне гладна стачка, с която да привлече вниманието на международната общност към ситуацията в Украйна“, заяви още говорителят на Катрин Аштън.

#ЕС #Катрин Аштън #Аштън #Юлия Тимошенко #Тимошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници