Деца ще учат баби да ползват Skype

Деца ще учат баби да ползват Skype
Поради големия интерес ще бъде проведен и курс „Деца учат баби на Skype“. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Възрастни и млади от пазарджишкото село Паталеница ще скрепяват дружбата между поколенията с ревюта, плетки, игри, интернет сърфиране и конкурс „Деца учат баби на Skype“.

„Инициативата е по повод Европейския ден на солидарност между поколенията – 29 април. Организатори за поредна година са основното училище в селото „Константин Величков“, училищното настоятелство и Фондация „Лале“, обясни директорът на школото Никола Николов, цитиран от БТА.

„Тази година денят е още по-значим, защото 2012 е Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията“, добави той.

С „Миналото и сега“ на 26 април в двора на училището деца ще облекат дрехи от младостта на своите баби и дядовци, а възрастните ще се пременят с младежки дрехи.

По-късно „Заедно в час“ по история и по биология възрастните ще разкажат за бита на българското село в миналото, както и за животните в района.

От тази година има и „Баба учи внуче“. Жените ще показват как се плете, шие и ще учат младите на традиционни гозби.

Младежите пък ще обучават бабите да пишат, рисуват и общуват чрез компютър. Поради големия интерес ще бъде проведен и курс „Деца учат баби на Skype“.

На 28 април пък в района на манастира „Св. Св. Петър и Павел“ млади и стари ще премерят сили в спортни и забавни игри.

#деца #баби #Skype #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници