Жълт код за валежи в страната, температурите рязко падат

Жълт код за валежи в страната, температурите рязко падат
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в Бургаска област заради интензивни валежи от дъжд. В Бургаска област през нощта валежите ще се активизират, до полунощ количеството им в крайните южни райони от областта ще достигне 15-25 л/кв.м.

След полунощ валежите ще продължат, дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната засега обявеният код е зелен. Днес по обяд вече настъпи рязко застудяване със силен северозападен вятър. Температурите се понижиха значително в рамките на 1-2 часа в Западна България.

Започнаха и валежи от дъжд, които привечер в Лудогорието, Предбалкана и високите полета на Западна България се очаква да преминат в сняг. Към 14 ч. днес температурите са все още високи в Южна и Източна България – между 12 и 17 градуса. Съществено е понижението им в Северна и Западна България.

В София към 14 ч. измерената температура е 4 градуса. В Северозападна България температурите са около 8 градуса, в Северна България са от 7 до 10 градуса. Най-ниската измерена температура към 14 ч. днес е в Драгоман – 0 градуса. Застудяването ще продължи и утре.

 

#валеж #температури #градуси #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници