Лондон: Русия подкопава усилията ни в Сирия, Москва: Това е "опасна дезинформация"

Лондон: Русия подкопава усилията ни в Сирия, Москва: Това е "опасна дезинформация"
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия определи обвиненията на Великобритания срещу нея във връзка с конфликта в Сирия като "опасна дезинформация", предаде ТАСС.

В интервю за Ройтерс британският министър на външните работи Филип Хамънд обвини Москва, че подкопава усилията на международната общност за прекратяване на гражданската война в близкоизточната държава.

Руснаците казват, че искат да разгромят ДАЕШ, но те не бомбардират ДАЕШ. Те бомбардират умерената опозиция. По-малко от 30 процента от руските удари са срещу мишени на ДАЕШ, каза Хамънд.

Руската интервенция засилва ДАЕШ на терен, тоест постига се точно обратното на онова, което руснаците твърдят, че искат да постигнат, подчерта министърът.

Хамънд обаче каза, че е трудно да се разбере дали подкрепата на Кремъл за Асад се е променила, защото Владимир Путин е "неразгадаем".

Той каза, че не мисли, че иранците са били от особена полза за сирийския мирен процес. Руснаците и иранците са много близки със сирийския режим, а и иранците са най-малкото точно толкова твърдолинейни, колкото руснаците, относно гарантиране на запазването на властта на сирийския режим, каза министърът.

Русия смята подобни заявления за опасна дезинформация, каза в отговор говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Говори Москва".


#Сирия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници