ДПС отказа да подкрепи Меглена Кунева за образователен министър

ДПС отказа да подкрепи Меглена Кунева за образователен министър
A A+ A++ A

"Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция", заяви д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията по повод предстоящото гласуване на нов министър на образованието.

По думите му, ДПС споделя голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика. "Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение. Проблемите не само не се решават, а се задълбочават. Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения", допълни той.

Според Хасан Адемов създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели. Адемов отбеляза, че в национален мащаб броят на болничните легла се увеличава, но се променя тяхната структура, а за София се планира намаляване на броя на общопрактикуващите лекари. Така според д-р Адемов достъпът на гражданите до здравна помощ ще бъде драстично нарушен.

#ДПС #министър #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници