Мая Манолова: 1,50 лева е разумна цена за еднодневна винетка

Мая Манолова: 1,50 лева е разумна цена за еднодневна винетка
Мая Манолова Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Омбудсманът Мая Манолова определи като разумна цената от 1,50 лева за еднодневна винетка.  Справката показала, че разпечатването на винетката би струвало 40 стотинки, като още 10 стотинки биха били нужни за разпространението й, заяви Манолова.

„1,50 лева би била една разумна цена за еднодневна винетка, която хората, които не ползват всеки ден републиканската пътна мрежа, ще могат да си позволят”, посочи Манолова. По думите й, така биха се увеличили и приходите от събираемостта в касата на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Сега тези, които пътуват инцидентно изобщо не биха си купили винетки. Несправедливо е да дадат 15 лева, ако 5 пъти в годината ще ползват Републиканската пътна мрежа, за да отидат да си купят лекарства, за рецепта или някаква административна услуга ”, отбеляза омбудсмана. „Освен това министър Калфин наскоро отчете, че след като е въвел еднодневен трудов договор, събираемостта на осигуровки се е увеличила за 6 месеца с 1,6 милиона”, добави Манолова и призова министър Лиляна Павлова да обмисли това предложение.

„Стъпвайки в длъжност поех ангажимент да защитавам българските граждани. Въвеждането на увеличението на винетките не е справедливо и аргументите на министър Павлова и на инж. Лазаров са определено несъстоятелни”, коментира Мая Манолова.

#омбудсман #дневна винетка #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници