Лиляна Павлова: В санираните сгради плащат от 40 до 60% по-малко за отопление

Лиляна Павлова: В санираните сгради плащат от 40 до 60% по-малко за отопление
A A+ A++ A

При минус 10 градуса мраз министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът Даниел Панов откриха втората във Велико Търново санирана жилищна сграда по проект "Енергийно обновяване на българските домове". В обновената секция на панелката, строена през 1987 г. живеят 18 семейства.

"Пожелавам на всички съседи, сега като видят колко по-хубаво и по-топло е да живееш в саниран блок, да имат повече стимул и желание да се включат в програмата. Защото при всички сгради, които ние санирахме, виждаме спестяване и намаляване на разходите за отопление. Хората, които живеят в тях плащат от 40 до 60% по-ниски сметки за отопление", каза министър Павлова.

На територията на цялата страна са финансирани общо 159 сгради, като във Велико Търново те са 4. От тях общо 156 са напълно готови. Министър Павлова подчерта, че въпреки че програмата е била временно замразена при правителството на Орешарски, тя е приключила успешно през месец декември.

"По новата национална програма, която стартирахме преди една година също се отчита огромен интерес, вече имаме 2000 сгради, които са подали своите документи за финансиране. Това са големи панелни сгради, което също е много важно, за да не изглежда както сега - една красива част и една по-стара и необновена, за да има един по-завършен ефект. Бързайте, защото финансовият ресурс, колкото и да е огромен - 1 милиард лв. инвестиция от бюджета, вече е на своя финал като договори", призова Лиляна Павлова.

Източник: БНР

#Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници