Стар водопровод отвори петметрова дупка при Телевизионната кула в София

Стар водопровод отвори петметрова дупка при Телевизионната кула в София
A A+ A++ A

Авария на стар водопровод отвори дупка, дълбока пет метра, на пътното платно на алея "Яворов" при Телевизионната кула в София. Това предизвика голамо задръстване в най-натоварените вечерни часове.

Екипи на "Софийска вода" работят за отстраняване на проблема. Тяхна задача ще бъде и възстановяването на пътната настилка, обясни още ресорният зам.-кмет по транспорт Любомир Христов. 

Причината за пропадането на пътя е стар водопровод, каза той.

"Има аварирал магистрален водопровод в този участък. По данни на "Софийска вода" там преминават два водопровода на голяма дълбочина. Единият е от 1924, а другият - от 1952 година. В момента продължават работа техни екипи на място за отстраняване на аварията и нормалното функциониране на този участък - между Телевизионната кула и Семинарията. Първоначално беше около 1 квадратен метър. Сега ще се отвори по-голяма площ, за да се констатира точното място на аварията и да се отстрани", обясни Христов.

Работниците се опитват с багер да изгребат водата и пръстта, за да стигнат до тръбата, която се намира на 5 м дълбочина.

Очаква се аварията да бъде отстранена до ранните часове утре.

Настилката ще бъде възстановена от „Софийска вода“.

#водопровод #Телевизионната кула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници