Радан Кънев и Лютви Местан обсъдиха "политическата зима" на закрита среща

Радан Кънев и Лютви Местан обсъдиха "политическата зима" на закрита среща
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев и вече независимият депутат Лютви Местан са обсъдили "политическата зима" по време на среща под ключ в стаята на ПГ на Реформаторския блок в Народното събрание. Така описа разговорите бившият председател на ДПС пред медиите в парламента.

Няма да намерите обединени усилия между мен и г-н Местан, нас ни разделят твърде много неща, вкл. има и една голяма поколенческа пропаст в българската политика, резюмира Кънев.

И двамата бяха категорични, че не биха могли да бъдат заедно в общ проект.

Не сме търсили някакво съгласие, това е безнадеждно да търсим, отрече десният лидер.

Лютви Местан вижда смисъл и необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната. Има нужда от ЛДА и нашето място е в политическия център, невъзможно е да ни пришивате към каквито и да е десни проекти, категоричен беше бившият председател на ДПС.

Местан намира за нормално с Радан Кънев да говорят не само през лятото, но и през зимата, която, по думите му, тепърва настъпва. В иносказателен стил той обясни за ветрове, които веят през тази политическа зима, и променят някои политически реалности.

Лютви Местан е потвърдил пред Кънев, че той и отцепилите се с него от ДПС депутати ще бъдат много ясна опозиция на това управление, чийто формат ставал все по-неясен.

Двамата са говорили и за АМ"Хемус" като приоритетен за България проект.

Източник: БТА

#Радан Кънев #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници