Костов: Търсим чалгаджийски решения на сериозни проблеми

Костов: Търсим чалгаджийски решения на сериозни проблеми
Лъжите, с които си служат от БСП, са чудовищни, заяви Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов сравни българската политика с чалга, защото „се опитваме да намерим чалгаджийски решения за най-тежките и сериозни въпроси, които изискват огромна експертиза“.

Преди извънредното заседание на Народното събрание, на което трябваше да се състоят дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Борисов“ заради спирането на АЕЦ „Белене“, Иван Костов посочи, че всеки един от народните представители от „Атака“, отказали се от подписите си, трябва да декларира своята воля пред народните представители, предаде БГНЕС.

Вотът на недоверие беше внесен на 6 април, но впоследствие депутатите от „Атака“ оттеглиха подкрепата си. Вотът стана невалиден, защото остана подкрепен единствено от 40 народни представители от „Коалиция за България“, а за да бъде легитимен, са необходими 48 подписа.

„Решението на правителството за отказ от строежа на АЕЦ „Белене“ е потвърдено от парламента“, припомни Иван Костов.

Той призова БСП към „дебат по същество“, за да изтъкне „крайната несъстоятелност на аргументите на БСП за строежа на АЕЦ „Белене“.

„Лъжите, с които си служат от БСП, са чудовищни. Според Румен Овчаров 200 млрд. лв. ще спечели България в следващите 60 г. от централата, което означава по 3.5 млрд. лв. годишна печалба“, обясни Иван Костов и определи тази прогноза като невероятна.

„Вотът на недоверие е най-тежкият политически инструмент на опозицията, той е политически, а не юридически въпрос“, допълни тезата на Иван Костов депутатът от „Синята коалиция“ Екатерина Михайлова.

„От БСП сами провалиха вота, подиграха се с предвидената от Конституцията процедура и сега се опитват да влязат в някакъв друг дебат, в който ние не искаме да участваме, ние искаме дебат по същество има ли смисъл от съществуването на централата или не“, категорична бе Екатерина Михайлова.

Тя нарече вота на недоверие политически провал, който се е обезсмислил до пародийна степен.

#Екатерина Михайлова #Румен Овчаров #БСП #вот на недоверие #„Атака“ #АЕЦ „Белене“ #Синята коалиция #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници