Силно критичен доклад от ЕК очаква вицепремиерът Кунева

Силно критичен доклад от ЕК очаква вицепремиерът Кунева
A A+ A++ A

Вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че очаква доста критичен доклад от Еврокомисията в края на месеца – както по отношение на борба с корупцията, така и за реформата в съдебната система.

"Докладът, който очакваме на 27-и и който се координира от министър Захариева, очаквам да е доста критичен, включително и по отношение на антикорупцията, по отношение на това, докъде сме стигнали със Закона за съдебната власт. Ако четем внимателно предишния доклад, там е казано: Не сте стигнали до ниво промяна на Конституцията, (междинният доклад беше през лятото) но можехте доста други неща да направите, а не ги направихте. За съжаление тази констатация ще намери отново потвърждение и в новия доклад. Просто трябва да се мине към действие", добави Кунева.

Тя отказа да коментира оттеглянето на ДСБ от властта и от Реформаторския блок, както и позицията на Радан Кънев.

"Политиката не е въпрос на клюки и на лични отношения. Във всеки един момент, в който е имало нужда от моят политическа подкрепа и от подкрепата на ДБГ, Блокът я е получавал. Тази политическа иновация, в която хем си във властта, хем си в опозиция, ако я развием още малко, можем да направим и нещо като почасова опозиция. Така много трудно се работи", отговори по темата вицепремиерът. 

#Еврокомисия #Меглена Кунева #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници