Демонстранти налетяха на полицията в Кьолн, скандираха "Меркел вън!"

Демонстранти налетяха на полицията в Кьолн, скандираха "Меркел вън!"
A A+ A++ A

Със скандирания "Меркел вън!", с плакати "Бежанците не са добре дошли" и с развяване на германски знамена демонстрантите от ПЕГИДА, събрали се на протест в Кьолн, изразиха възмущението си от политиката на правителството спрямо мигрантите, съобщава АФП.

Меркел се превърна в заплаха за нашата страна, Меркел трябва да си ходи, цитира АФП един от демонстрантите. "Ние сме хората!" - скандира събралото се недалеч от катедралата и гарата в Кьолн множество.

Паралелно върви и протест и на леви активисти. От левичарскя митинг се издигат лозунги като "Фашизмът не е мнение, това е престъпление".

Недопустимо е ПЕГИДА да използва това ужасно престъпление, извършено тук на Нова година, за да разпространява своите расистки глупости, каза пред АФП 28-годишната Емили Микелс, една от участничките в демонстрацията на левичарите.

Полицейски хеликоптери кръжат над района. Чува се гърмежът на бомбички.

Напрежението изби и в сблъсъци на крайнодесни от демонстрацията на ПЕГИДА с полицията. Пазителите на реда употребиха сълзотворен газ и водни оръдия, докато ултрадесните мятаха по тях бутилки от бира, предават Ройтерс и АФП.

Същевременно по-рано днес германският канцлер Ангела Меркел настоя за промени в закона, които да регламентират депортирането на правонарушители мигранти дори само с условни присъди. При действащите в момента разпоредби на депортация подлежат само чужденци, осъдени поне на 3 г. затвор.

Шокът в германското общество от атаките на мъже бежанци срещу жени в новгодишната нощ продължава да е силен и разпалва дебат за политиката на отворени врати към преселниците. Темата бе централна и на заседанието в Майнц на федералното ръководство на Християндемократическия съюз (ХДС), на което се изказа Меркел. Според нея предлаганите промени са в интерес на гражданите, а и на мнозинството от бежанците.

Германия няма да прости на Меркел евентуално повторение на събитията в Кьолн, предупреди днес в своя статия "Файненшъл таймс".

#Кьолн #Пегида #Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници