Руският патриарх благослови бойните действия в Сирия

Руският патриарх благослови бойните действия в Сирия
A A+ A++ A

Участието на Москва във военните действия в Сирия беше благословено от руския патриарх Кирил, който се обяви против религиозния екстремизъм и се застъпи за правата на християните в Близкия изток и Европа, подчертавайки, че те биват гонени от своите огнища в Сирия и в други места в този регион.

В големия катедрален и съборен храм "Христос Спасителя" в Москва главата на Руската православна църква в словото си след края на тържественото богослужение по повод Рождество Христово по стар стил се обърна към вярващите в страната да не губят духовния си компас и да не забравят православната вяра.

Патриарх Кирил заяви, че в наши дни християните са най-гонената религиозна общност и то не само там, където сме свидетели на стълкновения с ислямските екстремисти в Близкия изток, но и на много други места , включително и в просперираща Европа, както поясни той, където публично проявление на християнските чувства като откритото носене на кръста може да доведе до изгонване от работа.

Патриархът на Москва и цяла Русия изяви подкрепата си за действията на руските военнокосмически сили в Сирия, като нарече участието им "освободително".

От храма "Христос Спасителя" патриарх Кирил в пряка конферентна връзка благослови и екипажа на Международната космическа станция и пожела на космонавтите успешна работа и леко завръщане.

 

 

#Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници