2 млн. от новите винетки са вече на пазара

2 млн. от новите винетки са вече на пазара
A A+ A++ A

2 млн. винетки за 2016 г. са доставени на дистрибуторите, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова  при представянето на стикерите.

Винетките ще продължат да поскъпват, но плавно, като за годишните сумата ще е между 5 и 10 лева. Грешка е било задържането на цените в продължение на 7 години, смята тя - това по думите й е довело до поскъпване на годишните сега с 35 лв.

Гърция също въвежда стикери, информира Нова тв. Те ще бъдат с чип за всички коли, включително и за тези с чужда регистрация.

Така ще отпадне плащането на тол такси по магистралите.

Целта е правителството да следи и контролира чрез използване на съвременни електронни средства дали притежателите на автомобили са платили пътен данък, застраховка и дали са минали технически преглед.

За чужденците цената ще се определя в зависимост от времето на пребиваване в страната.

Проверките на превозните средства ще се извършва в различни части на пътната мрежа от патрул, който ще бъде оборудван със специални устройства за контрол

Финансовите ползи от този проект се очаква да бъдат големи, тъй като всяко превозно средство ще се проверява и контролира лесно за това дали са платени задълженията към държавата.


#винетки #стикери #Лиляна Павлова #Гърция #тол такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници