Съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС

Съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС
A A+ A++ A

Съдия Румяна Ченалова днес отново е призована в ДАНС. 

По-рано тя коментира, че не разбира защо трябва всяка седмица да ходи на разпити, след като вече е заявила, че няма да сътрудничи на прокуратурата.

"При всяко явяване в ДАНС получавам призовка за друго дело. Малко странно, поне да ми ги връчат наведнъж и да приключваме", каза уволнената магистратка.

Призовката за поредния си разпит тя получи миналия петък, когато даваше показания пред разследващите от специализираното звено "Антикорупция".

Преди седмица Ченалова дава показания по разследването за длъжностно престъпление, заради което през пролетта прекара три денонощия в ареста. Поводът за призовката тогава беше - да каже дали ще дава обяснения.

Поредният разпит идва след въпроси от главният прокурор, който публично възрази, че в момента някои хора четели морал на съдебната система. Сред въпросите беше и "Кой даде на Румяна Ченалова мегаделото"Октопод"?".

Ченалова е повикана и в етичната комисия за очна ставка с бившия шеф на СГС Владимира Янева в опит да се установи достоверността на разговорите между двете, записи от които бяха разпространени от електронните медии.

#Румяна Ченалова #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници