Болница "Токуда" намалява приема на пациенти с направления

Болница "Токуда" намалява приема на пациенти с направления
A A+ A++ A

Болница "Токуда" ще преразпределя вътрешно лимита си и ще приема пациенти приоритетно в определени направления, където се очаква висока заболеваемост през зимния сезон, съобщават от там. 

Това са педиатрия, пулмология, кардиология, неврология, кардиохирургия, съдова хирургия, ортопедия и другите специалности, при които има пикове на заболеваемостта през студените месеци или се налага неотложен прием за болнично лечение.

"Категорично е невярна информацията, че не приемаме пациенти по НЗОК. Влизаме в лимит, както направиха всички болници още в началото на годината", пише в съобщение до медиите.

"Причината за влизането в лимит е, че от началото на март до края на ноември НЗОК не е изплатила на "Токуда болница София" около 4 млн. лв, които според приетото постановление на Министерски съвет №57, са над лимита на болницата за съответните месеци и няма да бъдат заплатени. Това означава, че болницата е лекувала около 4000 пациенти, без да са възстановени разходите й за лечението на тези здравноосигурени българи", обясняват от лечебното заведение.

"През декември планираме да управляваме лимита си, така че ще намалим приема на пациенти по някои от направленията, които са напълно планови и при които по принцип няма сезонност и голям брой болни", допълват от "Токуда".

Към момента болницата работи по 247 клинични пътеки, но към 3 декември са приети пациенти, които изчерпват една трета от очаквания лимит.

#направления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници