Клиничните пътеки трябва да бъдат променени

Клиничните пътеки трябва да бъдат променени
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Основният проблем на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се състои в алгоритмите, по които са изработени клиничните пътеки, и те трябва да бъдат променени. Причината е, че здравноосигурителната институция "плаща за бутикова стока, а получава стандарт "Илиянци". /Дарик/
 
Мнението изрази кандидатът за нов управител на касата проф. Камен Плочев пред депутати от парламентарната комисия по здравеопазване. Плочев даде пример с възрастните хора и уточни, чете не се лекуват по една клинична пътека, а по цяла "магистрала" от пътеки.
 
Като друг проблем на фонда кандидатът за нов управител посочи информационната система на касата, която по думите му била изключително уязвима. 

По отношение на контрола проф. Плочев подчерта, че институцията, която евентуално би оглавил, трябва да прави и планирани, и внезапни проверки на болниците, някои, от които и съвместно с НАП. 

Сред другите приоритети проф. Камен Плочев посочи прехвърлянето на заболявания от болничната в извънболничната помощ, както и отпадането на хартиените направления за специалист.

#НЗОК #Плочев #направления #проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"