Надзорът на Здравната каса увеличи направленията за преглед при специалист за второто тримесечие

Надзорът на Здравната каса увеличи направленията за преглед при специалист за второто тримесечие
БГНЕС
A A+ A++ A

С 1 693 539 направления за специализирани медицински дейности (Бланка МЗ-НЗОК №3) ще разполагат нуждаещите се пациенти през второто тримесечие на 2016 г.

Това реши на свое заседание от 27 април т.г. Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК), съобщиха от касата. Броят на направленията е с 80 645 повече, в сравнение със същия период на 2015 г.

С направленията на първо място са обезпечени дейностите по профилактиката и диспансерното наблюдение на здравноосигурените.

Остатъкът от допълнителните направления са определени за дейности при остри случаи, като разпределението им между общопрактикуващите лекари (ОПЛ) е извършено съобразно пациентската им листа, а при изпълнителите на СИМП - съобразно броя на отчетените и заплатени първични посещения и физиотерапевтични курсове през предходните три месеца.

За високоспециализирани медицински дейности (Бланка МЗ-НЗОК №3А) са заложени 298 493 бр. направления за остри случаи и диспансерно наблюдение.

Общата сума на определените специализирани и високоспециализирани медицински дейности през второто тримесечие на 2016 г. се равнява приблизително на 52 579 000 лв.

Определените средства за медико-диагностични дейности (МДД) (Бланка МЗ-НЗОК №4) през второто тримесечие на 2016 г. са в размер на 20 999 225 лв. или с 1 804 049 лв. повече от определената стойност за МДД през второто тримесечие на 2015 г., когато размерът на средствата е бил 19 195 176 лв.

От тях на първо място са обезпечени дейностите по профилактиката и диспансерното наблюдение на нуждаещите се пациенти.

Остатъкът е определен за дейности за остри случаи, като разпределението при ОПЛ е извършено съобразно пациентската листа, а при специалистите от извънболничната медицинска помощ - съобразно броя на отчетените и заплатени първични посещения и физиотерапевтични курсове през предходните три месеца.



#НЗОК #направления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници