Среща с премиера на тема "Владимира Янева" не е имало, заяви Цацаров

Среща с премиера на тема "Владимира Янева" не е имало, заяви Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече премиерът Бойко Борисов да му е оказвал натиск съдия Владимира Янева да бъде "опраскана", нито е искал среща с него по тази тема. В изявление пред медиите Цацаров коментира поредния запис с участието на бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и привлечената като обвиняема скандална съдийка Румяна Ченалова.

"Разговорът цели да произведе сензация и продуцирането му в общественото пространство сега преследва определени цели, като тази ужасяваща ситуация се пренася и върху премиера", коментира главният прокурор, цитиран от БНР.

Цацаров обясни, че в разговора участват две жени, един мъж и куче, което е най-добросъвестният участник в него.

"Извършената проверка показва, че записите не са резултат на приложение на специални разузнавателни средства (СРС), а на незаконно записващо устройство. Как се е озовало то там – това го знае един от тези участници, не кучето, категорично... Нямам усещането, че записите са правени от Владимира Янева или от кучето. Каква вина трябва да почувствам – че не съм присъствал на разговора? Щях да чувствам вина, ако Владимира Янева сега не беше обвиняема", заяви Цацаров.

Според него е очевидно поне досега, че това е един разговор, удобно накъсан на части, за да може да се произвежда съответната сензация. Цацаров смята, че сензацията се произвежда в понеделник и на всяка цена в сряда вечер, защото в четвъртък има Висш съдебен съвет.

Главният прокурор припомни, че към настоящия момент едната от участничките в разговора е подсъдима, а другата е привлечена като обвиняема, засега по едно досъдебно производство.

#Сотир Цацаров #Бойко Борисов #Цацаров #Софийския градски съд #Владимира Янева #Румяна Ченалова #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници