2 300 служители на МВР ще преминат на държавна служба

2 300 служители на МВР ще преминат на държавна служба
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 2 хиляди и 300 души от системата на МВР ще преминат в държавната фирма, която ще поеме административното обслужване на гражданите.

Фирмата трябва да заработи от февруари догодина и в момента се обсъжда как ще стане преназначаването на хората, които ще работят при трета категория труд. Не се очаква това да оскъпи издаването на личните документи и регистрационните табели за автомобилите, обяви вицепремиерът Румяна Бъчварова.

''По никакъв начин. Има си наредба, това трябва да се уточни много ясно. Таксите са разходно ориентирани и по този начин ще продължи предоставянето на услуги.''
 
Бъчварова потвърди, че ако се установи провинение на служители, участвали в протестите, ще има наказания.
 
''Няма да има преднамерено гонене, нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира. Неразрешен протест, неприемливо поведение по време на протеста - това са неща, които и извън тази ситуация всеки един служител на МВР трябва да съобразява.''
 
Всички рапорти за напускане - около 600, са подписани, каза Бъчварова и допълни, че годишно от системата на МВР напускат 4 хиляди и 500 души. Тази година те са 2 хиляди, като се включват и последните, подали рапорти.

#Румяна Бъчварова #МВР #полиция #протести #административно обслужване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?