Израелски министър поиска 1 млн. долара за депортиране на кучета и котки

Израелски министър поиска 1 млн. долара за депортиране на кучета и котки
A A+ A++ A

Министърът на земеделието в Израел поиска 1 млн. долара от разходите за кастрация на бездомни кучета и котки да бъдат принасочени към ново перо, обозначено като "депортация".

Идеята на Ури Ариел е била отхвърлена още на ниво консултации, но стана  шумно коментирана тема в медиите. "Ако не беше написано черно на бяло върху официален документ с държавните знаци на Израел, някои хора биха си помислили, че става дума за майтап", пише Амир Бен-Давид от вестник "Йедиот Ахронот".

Вестникът обяснява, че Ариел, който е вярващ и член на крайно дясната партия "Еврейски дом", смята кастрирането за погазване Божията заповед "плодете се и се множете".

Според Ройтерс министърът се е обосновал с това, че търси приемлива алтернатива на кастрацията.

Неговото предложение било животните да бъдат пръскани с някакъв препарат или наръсвани с пудра, която да пречи на мъжките екземпляри да надушват къде са женските.

В официалното писмо на министъра е записано също "да се използва бюджетът за трансфер на кучета и/или котки от един пол (всички мъжки или всички женски) в друга държава, която ще се съгласи да ги приеме".

Захава Галон, ръководител на опозиционната лява партия "Мерец", написа във Фейсбук, че е по-добре да се потърси държава, която е готова да приюти министъра.


#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници