ЦИК наложи две глоби на Сидеров, агитирал срещу "герберската клика"

ЦИК наложи две глоби на Сидеров, агитирал срещу "герберската клика"
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров е извършил няколко нарушения в изборния ден, реши Централната избирателна комисия и състави два акта на депутата.

Първият сигнал е за неправомерна агитация в деня на местния вот миналата неделя.

Според комисията лидерът на "Атака" е правил политическа агитация и е използвал "материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите".

Лидерът на партията е заявил в телевизионно предаване, че няма да спазва никакви правила на изборния ден, след което е призовал "хората да подкрепят партията му и да свалят от власт "престъпната герберска клика".

Другата санкция е ЦИК е за това, че в репортаж, излъчен на живо, след като гласувал на 25 октомври, лидерът на "Атака" демонстративно скъсал бюлетината си за референдума и намачкал плика.

ЦИК счита, че тези действия обективно представляват призив за негласуване в националния референдум, освен това накърнява добрите нрави, тъй като показва явно неуважение.

И двата сигнала са постъпили в ЦИК от председателя на СЕМ Георги Лозанов. Според правилата решението на комисията подлежи на обжалване пред ВАС в тридневен срок.

Документът ще се изпрати на управителя на Софийска област за издаване на наказателно постановление.

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници