Днес е ден за размисъл - агитацията забранена

Днес е ден за размисъл - агитацията забранена
A A+ A++ A

Днешният ден е за размисъл и всяка агитацията за партии и кандидати за местната власт е забранена. Тази забрана важи както в деня преди изборите, така и в изборния ден.

Забранено е и да се правят социологически сондажи.

На нарушителите ще бъдат наложени санкции, припомни говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Глобите са до 10 хиляди лева стигат в зависимост от това дали е първоначално или повторно и в зависимост от вида на нарушението.

Санкциите са административни. ЦИК установява само извършеното административно нарушение, а компетентен да издаде наказателното постановление за имуществената санкция или за глоба в зависимост от нарушителя - вече се определя от областния управител. 

От МВР съобщават, че е създадена необходимата организация за издаване на удостоверение за гласуване на българските граждани, които нямат лична карта или валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

Гишетата за документи за самоличност ще работят със специално работно време заради изборите. Необходимо е всеки лично да подаде искане в полицията в събота или неделя от 8.00 до 18.00 часа. Удостоверението ще е валидно само за изборния ден. То се прилага към избирателния списък.

#избори #ЦИК #ден за размисъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници