Издирваният Венци Чикагото остава кандидат за кмет на Русе

Издирваният Венци Чикагото остава кандидат за кмет на Русе
A A+ A++ A

Няма законова възможност да бъде заличена регистрацията на обявения за общонационално издирване Венцислав Ангелов-Чикагото, който е кандидат за кмет и за общински съветник в Русе. Това обясни председателят на ОИК-Русе Асен Станчев, цитиран от БГНЕС.

От Окръжна прокуратура са изпратили сигнално писмо до ОИК, че Венцислав Ангелов има влязла в сила присъда. Той е осъден от Върховния касационен съд на 3 години и шест месеца затвор за трафик на наркотици, но не е открит на посочения адрес, за да бъде задържан и изпратен в затвора.

„В писмото на прокуратурата ни е посочено, че г-н Ангелов се издирва, поради което момент той не изтърпява наказание лишаване от свобода, което е основание за заличаване. Общинската избирателна комисия към настоящия момент няма да заличи г-н Ангелов като кандидат за кмет или общински съветник. Изборният кодекс предвижда заличаване в един от случаите, когато кандидатът изтърпява наказание лишаване от свобода, а това става когато той е задържан в съответното заведение. Прокуратурата ни уведомява, че в случай, че има промяна в обстоятелството, т.е. когато г-н Ангелов бъде задържан, ще бъдем уведомени, за да вземем решение за заличаването му“, обяснява Станчев.


#кандидат за кмет #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници