Кунева: Колкото по-бързо Турция влезе в ЕС, толкова по-добре за България

Кунева: Колкото по-бързо Турция влезе в ЕС, толкова по-добре за България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Колкото по-бързо Турция стане член на ЕС, толкова по-добре ще е за България, коментира вицепремиерът Меглена Кунева по повод на преговорите между канцлера на Германия Ангела Меркел итурския министър-председател Ахмет Давутоглу.

"Не става въпрос само за това, че България вече няма да е външна граница на ЕС, но и за отварянето на много големи бизнес възможности", аргументира се Кунева. Тя направи изказването на кръгла маса в София с участието на шефа на ОЛАФ Джовани Кеслер.

Кеслер подкрепи възможността да се подават анонимни сигнали за корумпирани висши чиновници, като отбеляза, че това трябва да бъде записано в закона.

"Трябва да има възможност хората да подават анонимни сигнали, а работа на разследващия е да установи дали са истински или фалшиви", отбеляза евроекспертът.

Припомняме, че именно анонимните сигнали до Националното бюро за борба с корупцията се превърнаха в препъни камъче за предложения от Кунева антикорупционен закон.

"Антикорупционният орган трябва да е независим от политически натиск, а съдиите трябва да имат възможността да наказват", посочи Джовани Кеслер.

 

#Меглена Кунева #Джовани Кеслер #ОЛАФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници