Армията набира с конкурси над 1200 офицери

Армията набира с конкурси над 1200 офицери
A A+ A++ A

Над 1200 свободни места за офицери ще бъдат запълнени заедно със свободния щат за сержанти и войници, каза министърът на отбраната Николай Ненчев в Ловеч, където бе  за 60-годишнината от създаването на военно формирование 24480.

Няма да има съкращения в българската армия, а конкурсите за свободните места ще бъдат обявени от началото на другата година, поясни министърът.

"До този момент не съм съкратил нито един военнослужещ. Започваме да запълваме свободни места. От началото на другата година ще обявим конкурси и за сержанти и за войници", каза Ненчев.

Военният министър добави, че в момента на границите ни в помощ на МВР и "Гранична полиция" заради бежанския поток са командировани 112 военнослужещи. При необходимост ще бъдат изпратени още.

"Разходите не са малко, но се надявам, че ще се справим. Ако е необходимо, ще искаме повече пари в следващия бюджет", добави Ненчев.

След местните избори ще започнат консултации с политическите сили за приемане на Програмата за развитие на отбранителните способности, каза още Ненчев и изрази надежда гласуването в парламента да стане скоро.

#офицери #свободни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници