55 бойни полета на руската авиация за 1 ден

55 бойни полета на руската авиация за 1 ден
A A+ A++ A

Говорителят на военното министерство в Москва Игор Конашенков отчете, че през изминалия ден руските въздушно-космически сили са извършили 55 бойни полета от авиобазата в Латакия срещу обекти на „Ислямска държава“ в Сирия.

Сред унищожените цели са опорен пункт на терористите в Латакия, седем командни пункта, шест полеви лагера за подготовка на терористи и шест склада за боеприпаси.

По-рано СиЕнЕн съобщи, че американски военно-транспортни самолети са спуснали на въстанически групи от сирийската опозиция 50 тона стрелково оръжие, гранати и други боеприпаси в серевните райони на Сирия. Това е първата стъпка от серията спешни мерки за подпомагане на тези групировки.

В аудиопослание в youtube, лидерът на сирийския Фронт ан Нусра - Абу Мохамад ал Голани заяви, че руските въздушни удари поразяват само бунтовнически групировки като Армията на завоевателите и други бригади, чиито бойци активно воюват със сирийската армия, а оставят практически незасегнати зоните, контролирани от "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Руснаците разбират, че "Ислямска държава" не застрашава режима, тъй като териториите, които владеят, не граничат с основната опорна база на режима. Затова не е изненадващо, че бомбардират онези бригади, които са в директна конфронтация с режима, твърди Голани.

В посланието си той призовава бунтовниците да засилят атаките срещу алауитското малцинство на президента Башар Асад като възмездие за избиването на мюсюлмани сунити от руските нашественици, предаде Ройтерс.

Водачът на Фронта ан Нусра, който е разклонение на Ал Кайда, определя руската интервенция като нов християнски кръстоносен поход от изток, обречен на провал, след "поредица победи на муджахидините

#руски #ислямска държава #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници