Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на имунитета на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата.

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София на 9 октомври, допълват от държавното обвинение.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов в съизвършителство по между си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, обясняват от държавното обвинение.

Установено е, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски органи при изпълнение на службата им.

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Парламента на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Народното събрание е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер - престъпление по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал.2, пр.4, т.3 вр. чл. 130 от НК.

"Това е поредната атака срещу мен, която цели да ме изкара лош, но няма да го позволя" - така лидерът на "Атака Волен Сидеров коментира пред репортери в събота нощния скандал пред клек-шоп на ул. "Г.С.Раковски" в столицата.

Сидеров обясни, че гражданин му е дал кутия без бандерол, която закупил от клекшопа, и го е помолил да вземе мерки.

#Сотир Цацаров #Волен Сидеров #Десислав Чуколов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници