Изгоря автобус край Карнобат, спасиха пътниците

Изгоря автобус край Карнобат, спасиха пътниците
До идването на противопожарния автомобил и четиримата огнеборци, автобусът е изгорял напълно. Снимка: Reuters, Архив
A A+ A++ A

Автобус с пътници се подпали край Карнобат по време на движение, съобщиха от полицията.

Няма жертви. 31-годишният шофьор спрял на 20 м преди жп прелез, намиращ се между селата Вълчин и Мъдрино, и успял да изведе всичките 32-ма пътници от автобуса преди той да бъде обхванат целия от пламъци, предаде Дарик радио.

До идването на противопожарния автомобил и четиримата огнеборци, автобусът е изгорял напълно.

Съобщението за инцидента е било подадено в РУП-Сунгурларе около 15:37 ч. в неделя. Изгорелият автобус е с великотърновска регистрация и собственост на фирма „Омуртаг транс”.

Пред полицията шофьорът съобщил, че огънят възникнал от двигателя и в купето на автобуса започнал да влиза пушек и мирис на фреон от климатика.

Той извел пътниците, но не успял да спаси документите, свързани с превоза. Изгорели са напълно свидетелство за регистрация на моторно превозно средство, полицата „Гражданска отговорност”, знакът за периодичен годишен технически преглед и други документи.

Собственикът на автобуса – 48-годишен мъж от Омуртаг, е предприел мерки за извозване на пътниците. Той е заявил, че автобусът е преминал годишен технически преглед на 12 март т.г. в Свищов. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредният инцидент с пътнически автобус в последните месеци. Само преди седмица двуетажен автобус с румънска регистрация изгоря на пътя край Плевен. Инцидентът стана в района на местността „Шумата” в платното в посока София. При инцидента не пострада никой от 60-те пътници, които били тръгнали на екскурзия в Гърция.

В понеделник – последния почивен ден от Великденските празници, се очаква засилен трафик в страната. Затова ще има и засилен контрол на движението по пътищата. Основно внимание ще се обръща на рисковите изпреварвания и несъобразената скорост.

#автобус #Карнобат #полиция #Сунгурларе #София #Гражданска отговорност #Омуртаг #Свищов #София #Плевен #Гърция #трафик #Великден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници