Рядък вид червена панда избяга от клетката си във Виджиния (ВИДЕО)

Рядък вид червена панда избяга от клетката си във Виджиния (ВИДЕО)
Източник: b2.mk
A A+ A++ A

Представителка на един от редките видове животни, червена панда, избяга от клетката си в зоопарка на американския град Норфолк в щата Вирджиния и следите й се губят, съобщава ТАСС.

Издирването на изчезналото животно е поето от полицията, която използва топлинни камери. За последен път червената панда Съни била видяна в понеделник вечерта от работник в зоопарка. На другата сутрин симпатичният екземпляр вече не бил в заграждението си. "Червените панди се считат за неагресивни, но поведението им, като на всички диви животни, е непредсказуемо, заявиха от управата на зоопарка. Поради тази причина не е препоръчително хората да се опитват да нахранят или да уловят Съни самостоятелно!", пише 24 часа.

От ръководството се надяват избягалото животинче да се намира все още в пределите на зоопарка. През 2013 година самецът Ранди, който също беше червена панда, избяга от Националния зоопарк във Вашингтон и броди из града цял ден, преди да бъде заловен и върнат в клетката си. През 2015 година младата червена панда Масала също се измъкна от своето жилище в калифорнийския "Секвоя парк", но след няколко часа беше върната в заграждeнието й. Червената, или малката панда, живее на склоновете на Хималаите и нейната популация наброява по-малко от 10 хиляди екземпляра в световен мащаб.

(ВИДЕО)

#животни #Вирджиния #Съни #Хималаите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници