ДСБ отказвала преговори със СДС

ДСБ отказвала преговори със СДС
Сегашното ръководство на СДС носи тежка отговорност и в колаборация с ГЕРБ извади СДС от единната десница, смята Радан Кънев (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ на практика отказва да преговаря с настоящото ръководство на СДС за обединение за парламентарните избори през 2013 г.

„Сегашното ръководство на СДС носи тежка отговорност и в колаборация с ГЕРБ извади СДС от единната десница“, смята Радан Кънев от ръководството на дясната партия.

Същото е мнението и на председателя на ДСБ Иван Костов, предаде БГНЕС.

„Нали ходим на едни и същи конгреси - в Букурещ, на конгреса на ЕНП, колеги са видели, че делегацията там на СДС са направили шпалир за посрещането на делегацията на ГЕРБ, водена от Цветан Цветанов“, посочи като пример Иван Костов.

Той категорично заяви, че след парламентарните избори през 2013 г. ДСБ няма да се коалира с ГЕРБ заради „тази тяхна политика, това лидерство и тези политически практики“.

По думите му разделянето на десницата обслужва фактори извън нея – новосформираната партия на Меглена Кунева „България на гражданите“, както и левицата, заради по-малките възможности за избор пред десните избиратели.

„В този смисъл противопоставянето между ГЕРБ и формацията на Меглена Кунева изглежда доста фалшиво, защото в опитите си да разбие Синята коалиция ГЕРБ всъщност подпомага политическото развитие на нейния проект“, смята Иван Костов.

В коментар на общия проект на бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров Национален съюз „Единство“, който цели обединение на десницата, Радан Кънев подчерта, че мнозинството от българските граждани са за единство на опозицията.

„Винаги сме били за единна опозиция, разграничаваща се от управлението на ГЕРБ. Не приемаме обвинението, че сме разделяли дясното пространство, единна десница би имала много по-голямо влияние в следващия парламент“, прогнозира Радан Кънев.

#Меглена Кунева #Национален съюз „Единство“ #Надежда Нейнски #Мартин Димитров #СДС #Иван Костов #Радан Кънев #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници