Китай ограничава употребата на въглища

Китай ограничава употребата на въглища
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Китай ще продължи своята дългогодишна битка срещу смога, за да осигури синьо небе и да насърчава революция в използването на чиста енергия. Това заяви китайският президент Си Дзинпин, цитиран от Reuters.

Подобряването на пословично отровния въздух в северните райони на страната, чиято икономика е втората най-голяма, е крайъгълен камък на икономическата и социална политики на Пекин през последните години.

Китайските власти наредиха фабриките да намалят продукцията си в опит да съкратят още повече емисиите през следващите месеци и да бъде избегнато повтаряне на почти рекордните нива на задушаващ смог, който застла ключовите северни райони в началото на годината.

В дългосрочен план страната също така предприе редица мерки, за да ограничи употребата на въглища – любимото гориво на китайците – и да даде тласък на използването на възобновяеми енергийни източници. Правителството освен това ще предприеме мерки за подобряване на селските райони чрез възстановяване на почвата и водните басейни, добави Дзинпин.

#Китай #въглища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници