Президентът и министри се включват в пролетното почистване

Президентът и министри се включват в пролетното почистване
Росен Плевнелиев ще се включи за втора година в кампанията "Да изчистим България за един ден". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и служителите на администрацията на президента за втора поредна година ще се включат в инициативата „Да изчистим България за един ден", съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Тази година Плевнелиев и неговият екип ще участват в пролетното почистване на Борисовата градина в частта между ул.„Незабравка", бул. „Драган Цанков", бул. „Пейо Яворов" и тенис- кортовете.

Няколко министри също ще участват в инициативата.

В 9.00 часа в югоизточната част от Борисовата градина близо 90 служители на Министерството на труда и социалната политика и неговите поделения ще се включат в кампанията. Ще участва и вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, представители на ръководството и служители на министерството, националните центрове и изпълнителните агенции в системата на Министерството на здравеопазването ще участват в кампанията „Да изчистим България за един ден". Те ще се съберат в 10 ч. в района на кръстовището на бул. „Сливница" и ул. „Опълченска" в София.

От 11 ч. в землището на Драгалевския манастир „Света Богородица Витошка" в природен парк Витоша министърът на образованието, младежта и науката Николай Милошев ще се включи в инициативата „Подари дръвче, засади гора", която се провежда съвместно с акцията за почистване.

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков заедно с експерти от Държавно горско стопанство „Стара Загора" ще почистват района около праисторическите медни рудници в местността "Мечи кладенец" край града.

Служители на Министерството на външните работи заедно с представители на дипломатическия корпус в България и Столична община ще се включат в кампанията в столичния квартал „Христо Ботев". Те ще почистват от 10 ч.

Водачите на листите на политическите партии за изборите на 12 май също ще се включат в почистването по места.

#Росен Плевнелиев #Деяна Костадинова #Николай Петров #Николай Милошев #Иван Станков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници