НАП разпродава на части стадиона-красавец "Лазур" в Бургас

НАП разпродава на части стадиона-красавец "Лазур" в Бургас
A A+ A++ A

НАП обяви на публичен търг три недвижими имота, част от някогашния стадион „Лазур“ в Бургас. Те са важни части от целия спортен комплекс, а всички спортни хора от града и страната са мрачно убедени, че приходната агенция няма да спре дотук, защото към нея има огромни суми непогасени задължения.

Поглед към случая на Веселин Максимов от Дарик Бургас:

Като във всеки по-спорен казус по нашите георгафски ширини, и в този има прекалено много история. Тя започва със славния тим на „Нефтохимик“ от средата на 90-те, който на фенски език „газеше и мачкаше наред“, продължава с изведнъж възродения „Черноморец“, който заигра на стадиона в „Лазур“, докато неговият роден дом в квартал „Акациите“ все повече се превръщаше в непристъпна гора, в стил „Чернобил“ след аварията и приключва със загробването на бургаския футбол, който допреди немного време се перчеше с два отбора в „А“ група. Но за всичко това сте слушали напоително и в детайли от спортните предавания на Дарик.

Да, вярно е. Обявените от НАП имоти са Ротондата, където се намираше фензинът на някогашния „Черноморец“, помещенията на ДЮШ и трибуна със съблекални и бани. Общата начална тръжна цена за трите имота е 956 937 лева. Феновете обсипаха с бесни коментари общественото пространство, като първоначалните вълни на лютата омраза се изляха срещу Анелия Златкова, придобила акциите на „Нефтохимик“, както гласува общинския съвет, за да се откачи от задълженията общината да дава н брой пари на отбор, който генерира само загуби. Без изобщо да сме адвокати на дамата, трябва да подчертаем, че посоката на яд не е към нея. А към... Националната агенция по приходите, да. Защото тя си търси едни стабилни пари от „Спортс пропърти“, фирмата, която менажира стадион „Лазур“, станал неотдавна „Ефбет Арина“.

Безпаричният „Нефтохимик“, който крета някак си, не може да даде на„Спортс пропърти“, каквото му дължи със задна дата, но НАП пита настойчиво „къде са парите“ и след няколко разсрочвания, обявява тези три имота за продажба. Части от стадиона. От неговата цялост. И от това, което неотдавна колегите от спортните редакции наричаха „стадиона красавец“. Това е суровата истина. Ако тръгнем в тази мисловна плоскост, ще си зададем и съвсем логичния въпрос: Ами, когато продадат терена? Това няма как да стане, твърдят запознати, понеже и Община Бургас участва в цялата завера с апортни вноски и ще си търси своето, пък и.. ... и тук вече батакът стига до шията. Защото никой няма ясна идея за бъдещето на стадион „Лазур“. Простете, сегашната „Ефбет Арена“. И никой няма предтсава как ще изглежда тя, като се разпродаде и разпарчетоса, а остане игрището /ако изобщо остане/. Всъщност... отдавна се говори, че има идея мястото да се превърне в малък спретнат затворен жилищен ВИП комплекс. Но това са само твърдения. И никой нищо не може да докаже.

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »