Обрат: Партията на Манолова няма да подкрепи правителството на ИТН

Обрат: Партията на Манолова няма да подкрепи правителството на ИТН
A A+ A++ A

ИСБГНИ категорично няма да подкрепи кабинета на "Има такъв народ". Това коментира председателят на ПГ на ИСБГНИ Мая Манолова пред журналисти.

По думите на Мая Манолова те не одобряват проектокабинета на "Има такъв народ"

Арман Бабикян пък каза, че те не подхождат неуважително към "Има такъв народ".

"Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората на площадите, да подкрепим правителство на промяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се справи с корупцията, което да извърши смели реформи - на първо място в съдебната система. Хората по площадите искаха две оставки, досега са получили само едната. Хората очакват реформи и промени в социалната сфера и здравеопазването. За всичко това са нужни хора - смели, почтени, доказани професионалисти в своите области, с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива хора ", обясни Манолова. Според нея предложенията са скромни и абсолютно неприемливи.

Лидерът на партията обясни, че от ИТН са предложили едностранна декларация, която не е партньорски документ и в която няма ясни ангажименти, няма срокове, няма конкретика. Заради това не се е стигнало и до споразумение.

"Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС. Не получихме категорични гаранции, че това няма да е така. Не можем да правим компромис с очакванията на българските граждани", добави Манолова

#ИТН #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници