Гърция вдига бариерите за пристигащи от ЕС

Гърция вдига бариерите за пристигащи от ЕС
iNews
A A+ A++ A

От понеделник - 19 април, Гърция премахва задължителната досега седемдневна карантина за пристигащи пътници от Европа. Възстановяват се международните полети и към летищата на островите.

От началото на следващата седмица Гърция премахва задължителната  карантината за граждани на Европейския съюз, съобщи икономическият съветник на премиера Алексис Пателис, цитиран от БНР.

Влизане в Гърция се допуска със сертификат за имунизация или отрицателен PCR тест.

Избирателно на граничните пунктове се извършва бърз тест за коронавирус на влизащите в страната, допълват информацията здравните власти.

Също от понеделник за международни полети се отварят и летищата по островите.

Официално началото на туристическия сезон е 14 май, но властите в Гърция преминават към премахване на някои ограничения, предимно за туристи, които искат да посетят страната за Великден.

Министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че гръцките гранични власти признават сертификати за имунизиране и с ваксини, които не се прилагат в Европа.

Засега правителството не съобщава дали се  обсъжда отваряне на всички гранични пунктове с България, като единственият сухопътен вход остава „Кулата-Промахон“.



#коронавирус #Гърция #граници #чужденци #Европа #карантина #PCR тест #ваксина #туризъм #Великден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »