България, Израел, Кипър, Гърция и Румъния в Регионална група за реакции при кризи

България, Израел, Кипър, Гърция и Румъния в Регионална група за реакции при кризи
Президентът Росен Плевнелиев се срещна с израелския министър на външните работи Авигдор Либерман, който е на официално посещение у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои България, Израел, Кипър, Гърция и Румъния да създадат Регионална група за реакции при кризи, която да засили партньорството между страните в случаи на общи предизвикателства пред сигурността, включително и в ситуации на засилен миграционен натиск. Това бе обсъдено на срещата на президента Росен Плевнелиев и министъра на външните работи на Израел Авигдор Либерман, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Очаква се темата за сигурността и икономическото партньорство да бъдат акцентите в предстоящите срещи на български държавници с техни израелски колеги, както и на подготвяното Трето съвместно заседание на правителствата на двете страни.

По време на срещата Плевнелиев покани повече компании от Израел да инвестират в България и в региона на Югоизточна Европа, който предлага изключително привлекателни условия за бизнес.

„Израел е постигнал значителни успехи в информационните и комуникационните технологии, здравеопазването и биотехнологиите. Това са приоритетни сектори и за българската икономика, в които редица български компании имат опит и в които страната ни има интерес да привлече стратегически инвеститори“, отбеляза президентът.

Страната ни възстановява добрите си традиции и в производството и износа на храни, като развитието на този сектор се насърчава от европейските субсидии, и може да предложи много на инвеститорите, отбеляза още държавният глава.

#България #Израел #Росен Плевнелиев #Авигдор Либерман #Либерман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите