За 13-и пореден път! Лудогорец стана шампион на България! (СНИМКИ)

За 13-и пореден път! Лудогорец стана шампион на България! (СНИМКИ)

ФБ/PFC Ludogorets 1945

A A+ A++ A

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали.

Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за да си подпечата титлата, а играчите на Георги Дерменджиев започнаха ударно и поведоха в резултата още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и преодоля Густаво Бусато с удар по земя. В 34-та минута реферът Волен Чинков показа директен червен картон на Брайън Кордоба за удар в лицето на съперников играч, но след намеса на ВАР и консултация с екрана край тъчлинията правилно намали наказанието на жълт картон.

Ексшефка на Световната банка: Нечовешки същества с продълговати глави и IQ над 150 контролират Ватикана и СБ

Веднага след това "червените" изравниха чрез централния нападател Фернандо Каранга, който се възползва от неразчетено излизане на вратаря на Лудогорец Серджио Падт и хладнокръвно го прехвърли от далечно разстояние.

Няколко минути след почивката капитанът на разградчани Антон Недялков, който пропусна голяма част от сезона заради контузия, даде нова преднина на своите. Той стори това със страхотен изстрел по диагонала, който не остави шансове на Бусато. В 58-та минута Чинков отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Каранга в наказателното поле, а Дуа с лекота реализира от бялата точка за 3:1.

При празнуването на гола Дуа влезе в конфликт с Бусато, който доведе до масово меле с участието на повечето играчи. В блъсканицата Каранга удари с юмрук Сон по лицето, след което бе повален на земята от Текпетей. Каранга и Текпетей получиха червени картони, докато Дуа и Амос Юга бяха декорирани в жълто.

Цветя, които гонят зли магии от дома

Вижте ИСТИНСКИТЕ предсказания на Ванга, изречени пред свидетели. Някои вече са се сбъднали

След като напомпа джуките и овърша лицето си с 6 процедури за ден: Бургаското Барби посегна на носа си

До края на мача не паднаха повече голове и Лудогорец победи ЦСКА за трети път през сезона, за да продължи историческата си доминация в българското първенство, докато за "червените" до края на сезона остава битката с Черно море за втората позиция, която гарантира участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Изгонената Валерия от "Ергенът" скочи на Алек: Не спря да се мляска, видях го в леглото с друга

Ще спраска роклята! Мис Силикон се угои (СНИМКА В ГРЪБ)

Седмичен хороскоп до 17 май

#"Лудогорец"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите